طبخ ماهی های هرمزگان
سه شنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۰۱:۰۲ ب.ظ
اصل قلیه ماهی تند و تیز
یکی از غذاهای پر طرفدار در استان هرمزگان میباشد؛ غذایی مناسب برای همه فصول ؛ولی کاربرد نوع ماهی در فصول سال برای پختن قلیه متفاوت است؛ برای فصل زمستان برای درست کردن قلیه از ماهی هامور یا سرخو ویا سنگسرو چنانچه مایل باشند سکن استفاده میکنند.
یکی از غذاهای پر طرفدار در استان هرمزگان میباشد؛ غذایی مناسب برای همه فصول ؛ولی کاربرد نوع ماهی در فصول سال برای پختن قلیه متفاوت است؛ برای فصل زمستان برای درست کردن قلیه از ماهی هامور یا سرخو ویا سنگسرو چنانچه مایل باشند سکن استفاده میکنند.
مواد لازم:
*حدود 750 گرم سبز ماهی
*پیاز بزرگ دو عدد
*آب تمر ترجیحا از نوع تمر سیاه تهیه شود
*پیاز بزرگ دو عدد
*آب تمر ترجیحا از نوع تمر سیاه تهیه شود
*یک قاشق غذاخوری آرد
*ماهی حدود نیم کیلو(سرو دم خیلی مزه میده و به قلیه ماهی رن و لعاب خاص میده/هامور /سنگسر/سکن/سرخو)
*سیر 40 تا 50 حبه/فلفل هندی یا چیلی پودرشده 2تا3 ق م(حتما فلفلش از نوع خوب و خیلی تند باشه)
*تخم گشنیز
*آب به مقدار کافی
*ادویه ونمک
*روغن به اندازه ی لازم
*ماهی حدود نیم کیلو(سرو دم خیلی مزه میده و به قلیه ماهی رن و لعاب خاص میده/هامور /سنگسر/سکن/سرخو)
*سیر 40 تا 50 حبه/فلفل هندی یا چیلی پودرشده 2تا3 ق م(حتما فلفلش از نوع خوب و خیلی تند باشه)
*تخم گشنیز
*آب به مقدار کافی
*ادویه ونمک
*روغن به اندازه ی لازم
طرز تهیه:
سبزیها رو خرد کرده کنارمیذاریم.اگه سبزی خشک شده داشتید اول باید سبزی خشک رو با آب گرم بخیسانید.
پیازها را نگینی خرد کرده سرخ میکنیم قبل از طلایی شدن سیرو فلفل و ادویه ونمک و تخم گشنیز کوبیده شده را روی پیاز داغ میریزیم و تفت میدهیم؛ بعد سبزیها را روی اونا میریزیم سبزی خشک رو هم پس از اینکه خوب ابش را گرفتیم اضافه میکنیم؛کمی انها رو باهم تفت میدیم و ماهیهای پاک وتمیزشده را روی مواد می غلطانیم تا عطر مواد رو بخودشون بگیرند؛ شعله رو کم میکنیم و دو سه دقیقه میذاریم بعد آب تمر را آرام آرام به اون اضافه میکنیم و درظرفی دیگر یک قاشق آرد با کمی صاف کرد و روی مواد می ریزیم؛ با کف گیر یکبار هم میزنیم؛ آنگاه درب ظرف را نیم لا میگذاریم یعنی کلن درب ظرف غذا را نمیبندیم ؛ چون بقول قدیمی ها میبره ما نند شیر بریده که بدطعم میشود قلیه هم اگر درشو ببندی بد طعم میشه.؛ شعله را کم کرده به مدت 3 ساعت میگذاریم دم بکشد و کمی از آب آن بخارشده و لعاب بیندازد و روغن رو بگیرد./ نوش جان
۹۵/۱۲/۱۷